Mus arbuzowy z lodami jogurtowymi

Ten przepis jest dedykowany pewnej Królewnie, która zdradziecko zostawiła mnie w Polsce, wyjeżdżając na stałe do Anglii. Mimo szczerej nienawiści jaką ją darzę, przepis jest z myślą o niej :). 


Składniki:
kg arbuza (waga podana ze skórką)
3 kopiaste łyżki lodów jogurtowych (waniliowych lub śmietankowych)
łyżka soku z limonki
(przepis na 3 porcje)

Arbuza obieramy ze skórki, pozbywamy się wszystkich pestek, wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie, miksujemy w blenderze. Dodajemy sok z limonki. Do 1/3 kieliszka wlewamy mus arbuzowy, potem łyżkę lodów jogurtowych. Moim zdaniem sok z limonki (lub cytryny) jest tutaj dość istotny. Lody są słodkie, arbuz słodki i trochę mdły, łyżeczka kwaśnego dodatku jest naprawdę niezbędna.

Komentarze