14 września 2014

Koktajl szpinak gruszka jabłko

Znowu koktajl. Tym razem jednak z dodatkiem typowej zieleniny. Ważne jest, aby nie przesadzić tutaj z ilością szpinaku. Ma tylko podkreślać smak, a nie go dominować. 
Poweekendowe naładowanie organizmu witaminami. Bardzo polecam. 


Składniki:
2 dojrzałe gruszki
2 jabłka
2 garści świeżego szpinaku
sok z połowy cytryny
szklanka wody mineralnej niegazowanej
4 kostki lodu
(przepis na 2 porcje)

Gruszki i jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak myjemy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy około minuty. Gotowe.

6 komentarzy:

  1. Mniam! 5 minut temu skończyłam obiad a znowu zrobiłam się głodna...

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam koktajle. Twoja wersja to prawdziwa bomba witaminowa!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ja uwielbiam koktajle ze szpinakiem! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cieszą mnie Wasze komentarze :). Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. zrobilam dzisiaj pychota polecam !mniam! :D

    OdpowiedzUsuń