24 stycznia 2015

Kanapka z pulled pork 2

Parę miesięcy temu chciałam wrzucić ten przepis, ale kanapki tak szybko zostały zjedzone, że nie zdążyłam. Dziś  mam w końcu okazję to nadrobić, bo przepis jest naprawdę wart wypróbowania. Wieprzowina piekła się całą noc, coleslaw przegryziony, można działać. Ze zdjęciami też ostatnio kombinuję, bo mam te wszystkie lampy i inne parasole, ale opornie mi to idzie. Bardzo opornie. Jednak wolę zdjęcia w naturalnym świetle, inna sprawa, że nie potrafię robić zdjęć w sztucznym - pewnie to kwestia wprawy. Zobaczymy.


Składniki:
2 ulubione buły
3/4 szklanki surówki coleslaw
1 ogórek kiszony
ketchup

Bułki podpiekamy chwilę w piekarniku, faszerujemy je (podgrzanym) mięsem i surówką, dodajemy parę plasterków ogórka i ketchup. Z proporcjami, tak naprawdę, pokombinujcie sami.

4 komentarze:

  1. Wyglądają super apetycznie, nie dziiwię się, że tak szybko zniknęły; )

    OdpowiedzUsuń
  2. Mnie, jako średniemu mięsożercy, smakowała baardzo. Tym razem, mięsa upiekłam na tyle dni (i w sumie tylko na naszą dwójkę), że mogliśmy się kanapkami raczyć zupełnie spokojnie :).

    OdpowiedzUsuń