4 stycznia 2015

Koktajl bananowy z masłem orzechowym

Wczorajszy wieczór spędziłam poza domem, w bardzo rodzinnej, fajnej atmosferze. Noc także. Jakoś tak dzisiaj wyszło, że zrezygnowałam ze śniadania. W okolicach południa brzuch jednak zaczął się domagać czegokolwiek. W takich wypadkach bardzo często robię sobie owocowe koktajle, dziś jednak miałam ochotę na trochę inne smaki. Banan zmiksował się z masłem orzechowym i mlekiem. Wyszło poidło o bardzo ciekawym i oryginalnym smaku. Było smacznie i treściwie. I nadal czuję się najedzona, a minęło dobrych parę godzin. 


Składniki:
300 ml mleka
1 dojrzały banan
1 łyżka masła orzechowego
pół łyżeczki cukru waniliowego (opcjonalnie)
(przepis na 2 porcje)

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Jeżeli koktajl jest dla Was za gęsty, dolejcie więcej mleka. Zamiast cukru można użyć miodu.

4 komentarze:

  1. zapewne był mocno kremowy i słodki! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Koktajl z dodatkiem masła orzechowego już mi pasuje :) Pyszne połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Często przypadkiem wychodzą smaczne potrawy, co zrobić :). Był gęsty, był kremowy. Bez blendera w tej chwili, to jak bez ręki. Pozdrawiam Was, dziewczyny.

    OdpowiedzUsuń