13 czerwca 2015

Tosty z salami i pesto

Dramatycznie ciepło, nie znoszę takiej pogody. Lenia mam wyjątkowego, gotowanie też w sumie raczej na pół gwizdka, takie temperatury niczemu nie sprzyjają. Odwaliłam dzisiaj pyszny dżem truskawkowy, ale już mi się nie chciało robić zdjęć, może jutro. Dziś chciałabym natomiast zaproponować Wam ciekawe tosty. Pesto bazyliowe, salami, mozzarella i rukola. Takiego połączenia naprawdę nie trzeba komentować. Zróbcie koniecznie.


Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
8 plastrów dużego salami
4 łyżeczki pesto
2 kulki mozzarelli
2 garści rukoli
olej rzepakowy

Na połowę kromek nakładamy po łyżeczce pesto, 2 sztuki salami, parę plastrów mozzarelli, rukolę i wszystko przykrywamy drugą połową pieczywa. Każdą kanapkę smażymy do zrumienienia, z jednej i z drugiej strony. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz