13 lipca 2015

Sos z fety i suszonych pomidorów

Za nami fajny weekend. Pracowity, ale spędzony  w tak dobrym towarzystwie, że zmęczenie aż tak bardzo nam nie doskwiera. W piątek grill. W głowie już od jakiegoś czasu zaczęły powstawać pomysły na sosy do grilla. Jeden z nich publikuję dziś, nad drugim muszę poważniej przysiąść, trawa... te sprawy... zresztą, zobaczycie :). Piątkowo, byłam szczęśliwą posiadaczką pięciu paszczaków do testowania. Sos z fety i suszonych pomidorów od razu zaskoczył, nie było nawet mowy o zmianach w przepisie. Właściwie to zaskoczył tak bardzo, że na drugi dzień robiłam go ponownie. Polecamy!


Składniki:
200 g fety
200 ml jogurtu greckiego
10 suszonych pomidorów z zalewy
1 mały ząbek czosnku
sól (opcjonalnie)

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Pamiętajcie, że feta jest słona. Doprawianie sosu zostawcie na koniec.


4 komentarze:

  1. pyszny był, pyszny był......... z naciskiem na "był" :))))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się. Sama przyjemność dla Was gotować :D.

      Usuń
  2. Muszę wypróbować. Dziękuję za inspirację:)

    OdpowiedzUsuń