30 sierpnia 2015

Sałatka z pomidorków koktajlowych z kaparami i mozzarellą

Ta sałatka właściwie bez dodatków byłaby przepyszna. Wystarczyłoby do niej dodać oliwę i cytrynę. Pomidorki własnoręcznie zbierałam dzisiaj z ogrodu, były słodkie, soczyste, najlepsze! Fajnie byłoby mieć swój ogród... póki co, mogę do woli korzystać z plonów przyjaciół. Mogłam też skorzystać z małego pomagiera Witka, którego rąsia uwieczniona została na zdjęciu. Tą sałatką zajadaliśmy się wszyscy, nawet osoby nie przepadające za kaparami. 


Składniki:
30 pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli
2 łyżki kaparów
1 czerwona cebula
sok z połowy cytryny
oliwa extra virgin
sól
pieprz

Pomidorki myjemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kapary, pokrojoną w piórka cebulę i poszarpaną mozzarellę. Dolewamy do tego oliwę, sok z cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. 

3 komentarze:

  1. słyszałam dzisiaj o tej sałatce....palce lizać!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomidorki genialne w smaku! Dobrze by było, żeby córa też została ogrodniczką :).

      Usuń
  2. Prosta i pyszna. Zapraszam także z tym przepisem do mojej akcji psiankowatej ;)

    OdpowiedzUsuń