29 listopada 2015

Koktajl z bananem i kawą zbożową

Takie jakieś kiepskawe dni ostatnio, więc się nie będę rozpisywać. Przedstawiam Wam fajną opcję na szybkie śniadanie. I zdrowe, a jakże. W czasie sezonu owocowego, spróbuję opcji z malinami - taki jest plan. Dzień dobry wieczór. 


Składniki:
1 duży dojrzały banan
1,5 szklanki mleka
4 łyżki płatków owsianych
1 łyżka rozpuszczalnej kawy zbożowej (lub więcej)
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
(przepis na 2 porcje)

Płatki zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie, odcedzamy je i razem z resztą składników miksujemy w blenderze na gładki mus. Przed dodaniem miodu sprawdźcie czy koktajl jest wystarczająco słodki. Dla mnie oczywiście był. 

2 komentarze:

  1. Mój ulubiony! Ale nigdy nie dodawałam płatków owsianych, trzeba spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzeba, trzeba, nie zaszkodzą wcale. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń