5 kwietnia 2016

Koktajl z kiwi, szpinaku i jabłek

Owocowa zielenina w formie płynnej. Również lubię. Milion witamin, masa smaku, dobrze byłoby pić takiego zbója dużo częściej. Jakiś czas temu zaopatrzyliśmy się w sokowirówkę, która baaardzo ułatwia życie. Koktajl zrobiłam częściowo z soku z sokowirówki (tutaj kłaniają się jabłka), a częściowo z całych owoców (kiwi). Moim zdaniem, można jednak jabłka zmiksować razem z kiwi, na pewno koktajl nie będzie dużo gęstszy. Szpinak jest słabo wyczuwalny, mimo, że nie oszczędzałam na ilości. Normalnie pycha!


Składniki:
4 kiwi
2 garści świeżego szpinaku
1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z jabłek (lub 3 jabłka)
(przepis na 2 porcje)

Kiwi obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, szpinak myjemy, jabłka oczyszczamy z gniazd nasiennych (opcjonalnie zastępujemy je sokiem z jabłek). Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy. Dla większego orzeźwienia, można dorzucić parę kostek lodu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz