27 maja 2016

Sałatka z ogórków konserwowych, cebuli i chili

Piękny piątek, piąteczek, piątunio. Przyznam się bez bicia, że dziś będę grillować pierwszy raz w tym sezonie. Od wczoraj marynują się białe kiełbasy, dziś rano zrobiłam sałatkę z ogórków, jest też plan zgrillowania wielkich pieczarek. Znając życie, zaczniemy kucharzyć późnym wieczorem, więc zdjęcia do nowych postów prawdopodobnie będę mogła sobie, za przeproszeniem, wsadzić :). Nic to, przepis na sałatkę z ogórków mogę spokojnie opublikować. Nie będę nawet się rozpisywać o tym, że sałatka będzie pasowała na dzisiejszy wieczór i takie tam. Z takich składników to po prostu musi pasować. 


Składniki:
1 duży słoik ogórków konserwowych
1 średnia czerwona cebula
1 świeża chili
sok z połowy cytryny
2 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz

Ogórki i chili kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Wszystko polewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Wkładamy do lodówki na parę godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz