16 listopada 2016

Kasza manna na mleku

Opowiadałam Wam, jak ostatnio zrobiłam budyń na wodzie? Nie? To nie opowiem. Moją żenującą opowieść usłyszało już parę osób i nikt nie poklepał mnie z podziwem po plecach. Powstał natomiast pomysł zrobienia kisielu z mlekiem, w ramach podążania za moim trybem myślenia. Taki wstęp do kaszy na mleku...
Kaszę uwielbiam każdą. Manna na mleku, z ulubionym dżemem lub gęstym sokiem... ech.... co tu dużo gadać, to miłość na całe życie. I obiecuję nie gotować jej na wodzie. Nigdy!


Składniki:
2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
1 czubata łyżka cukru waniliowego
ulubiony dżem lub sok
(przepis na 2-3 porcje)

Mleko zagotowujemy, dosypujemy do niego cukier i kaszę, gotujemy na małym ogniu około 3 minut (do zgęstnienia), ciągle mieszając. Przelewamy do miseczek, podajemy z ulubionym dżemem lub sokiem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz