Kasza manna z kakao

Ojeeee, tego mi było trzeba. Naoglądałam się dzisiaj jakichś karpatek i innych serników na zimno. Wiadomo, że się nie będę zabierała za tego typu cuda, więc skończyło się na kaszy i mleku. Ojeeee :). Chciałam jeszcze dodać banana, ale oczywiście wyszedł parę dni temu. Pycha! 


Składniki:
2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
1 łyżeczka cukru waniliowego lub więcej
1 łyżeczka kakao naturalnego
parę orzechów ziemnych (opcjonalnie)
(przepis na 2 porcje)

Mleko zagotowujemy, dodajemy do niego kakao i cukier, mieszamy. Do gotującego mleka wsypujemy kaszę i mieszamy, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości (potrwa to około 3 minut). Kaszę posypujemy rozdrobnionymi orzechami ziemnymi, można wcześniej je chwilę podprażyć.

Komentarze

  1. Kasza manna to coś co kocham, ale nigdy nie wpadłam na to, że można ją przygotować z dodatkiem kakao! Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz