22 stycznia 2017

Surówka z pora

Jestem tak objedzona, że nie chce mi się nawet pisać o jedzeniu. Nie, nie surówką z pora... sernikami, bigosami i pizzami. Wczoraj mieliśmy wyżerkę, zdecydowanie nie sponsorowaną przez kaszę i sałatki, tym razem nie miałam nic do gadania. Wracając do surówki z pora, nie odkryłam nic nowego. Trochę majonezu, jogurtu, sok z cytryny i inne. Klasyka zawsze obroni się smakiem, nie ma co dyskutować.


Składniki:
biała część pora
1 jabłko
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz

Por dokładnie myjemy, kroimy w cienkie półplasterki. Jabłko myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach (ja nie obierałam ze skórki). W misce mieszamy majonez, sok z cytryny, jogurt i przyprawy, mieszamy. Dokładamy do tego por i starte jabłko, znowu mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz