2 maja 2017

Sałata lodowa ze śmietaną

Tak, dla odmiany śmietana, zawsze Was bombarduję jogurtem naturalnym. Miała być również inna sałata, ale się nie dogadaliśmy. Śmietana sprawdziła się oczywiście świetnie, nie mówiąc o lodowej. W ogóle od paru godzin oglądam dokumenty dotyczące zdrowego odżywiania i otyłości, więc za chwilę idziemy zrobić pizzę. Zrobić, nie zamówić - przynajmniej tyle.
Ps. Powalczę o wegetariańską. 


Składniki:
pół sałaty lodowej
3 łyżki śmietany 12%
1 płaska łyżeczka cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki poszatkowanego koperku
sól
pieprz

Sałatę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy śmietanę z cukrem i sokiem z cytryny (do rozpuszczenia cukru). Dodajemy do tego sałatę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, posypujemy koperkiem, mieszamy.

4 komentarze:

  1. O najprostszych najłatwiej zapomnieć ;)
    W razie pizzerii - polecam kompromis w postaci pizzy wegetariańskiej z dodatkowym mięsem. Ma więcej warzyw niż przeciętne, "mięsne" pizze ;) Sprawdzone, nikt jeszcze nie narzekał (tylko kelnerzy robią wielkie oczy, zanim się do nas przyzwyczają).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak :). Co do pizzy - zakodowałam :D.

      Usuń