15 lipca 2017

Koktajl z jeżynami

Dacie wiarę, że ostatni raz jeżyny jadłam ponad 20 lat temu? Nie wiem jak to jest możliwe. Dodatkowo dzisiejszy koktajl miał być z malinami. Robiąc piątkowe zakupy na targu, patrzyłam sobie na maliny, jagody, jeżyny, potem bób, pomidory, jeżyny, ziemniaki, jeżyny, jeżyny. I tak oto są, zmiksowane na śmierć z kefirem. I to jest dokładnie smak mojego dzieciństwa, nic się nie zmieniło. 


Składniki:
500 ml kefiru
2 garści jeżyn
1 łyżka siemienia lnianego
2 łyżeczki cukru

Do blendera wrzucamy umyte i oczyszczone jeżyny, siemię lniane, cukier, wlewamy kefir. Wszystko miksujemy do uzyskania kremowego koktajlu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz