2 lipca 2017

Sałatka Caprese

Tak, wiem, oryginalna wygląda inaczej. Cóż. Robiłam ją wiele razy, wiele razy robiłam jej zdjęcia. I ciągle wychodziło nie tak jak chciałam. Dziś w końcu mi się udało. Teraz mamy najlepszy moment na jej zrobienie, sezon pomidorowy w pełni. I bardzo Was proszę, użyjcie do tej sałatki świeżo mielonego pieprzu. On ma zupełnie inny smak i idealnie pasuje do świeżych pomidorów. Zresztą co ja gadam, jest po prostu najlepszy do wszystkiego. 


Składniki:
15 pomidorków koktajlowych (ja użyłam różnych gatunków)
1 kulka mozzarelli
parę liści bazylii
2 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz

Pomidory myjemy i kroimy na pół, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich porwaną mozzarellę i liście bazylii. Całość polewamy oliwą i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz